Martha Masters američka je klasična gitaristica koja je prvo međunarodno priznanje stekla 2000. godine kada je osvojila prvu nagradu na GFA međunarodnom natjecanju koncertnih umjetnika. Iste godine osvojila je i Međunarodno natjecanje Andres Segovia u Linaresu (u Španjolskoj) te je bila među finalistima Međunarodnog natjecanja Alexandre Tansman glazbenih ličnosti u Lodzu u Poljskoj.

Nakon toga, Martha djeluje kao solo izvođačica, članica komornih sastava te koncertna solistica diljem svijeta. U sezoni 2015/2016 sudjelovala je na festivalima i koncertnim serijalima diljem Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Poljske, Rusije i Kine.

Diplomirala je i magistrirala u području glazbe na Peabody Konzervatoriju pod mentorskom palicom Manuela Barrueca, te je doktorirala na Sveučilištu Sjeverne Kalifornije kao učenica Scotta Tennanta.

Trenutno je dio gitarističkog odsjeka na Loyola Marymount sveučilištu te Sveučilištu države Kalifornija „Fullerton“. Ujedno je i predsjednica gitarističke fondacije GFA. Pet njezinih djela snimljeno je pod izdavačkim kućama Naxos i GSP. A objavila je tri knjige pod izdavačima Mel Bay i Alfred Music.

11/09/2021 | Nekategorizirano | 0 Comments

Leave a comment