Trenutno izrazito tražen diljem svijeta kao koncertni umjetnik i pedagog, Judicaël Perroy započeo je svoju međunarodnu karijeru nakon što je 1997. godine osvojio prvu nagradu na glasovitom međunarodnom natjecanju i konvenciji Guitar Foundation of America. Turneja diljem SAD-a i Kanade koja je uslijedila bila je tek početak njegove današnje opsežne karijere. Uz brojne nastupe u Europi i Aziji, izrazito je cijenjeni miljenik publike i umjetnik koji se vraća.
Vrlo je tražen kao profesor, pa ga se tako redovito poziva da održava majstorske tečajeve na vrhunskim sveučilištima diljem svijeta. Njegovi učenici nastavljaju osvajati brojne glavne nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, dok istovremeno izrastaju u zrele zvijezde klasične gitare u usponu na međunarodnoj glazbenoj sceni.

Judicaël Perroy trenutno živi u Parizu, a uživa predajući na Lilleovom ESMD-u (École Supérieure Musique et Danse Hauts-de-France- Lille) Nord-Pas-de-Calais na poziciji koju obnaša od 2010. godine. Osim toga, predavao je i tri godine na Glazbenom konzervatoriju u San Franciscu gdje je preuzeo poziciju Sergia Assada. U 2020. godini pozvan je da zamijeni Dušana Bogdanovića na Haute École de Musique Genéve sveučilištu gdje je sada uglavnom aktivan kao nastavnik.

02/15/2022 | Nekategorizirano | 0 Comments

Leave a comment