Osnovno glazbeno obrazovanje započinje u Samoboru, GŠ "Ferdo Livadić", u klasi prof. Vesne Faullend Heferer. Na GU "Elly Bašić" u Zagrebu završava srednju školu u klasi prof. Ante Čaglja. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Istvana Römera.


Tijekom školovanja osvajala je brojne nagrade na važnim domaćim i međunarodnim natjecanjima kao solista i kao član komornih ansambala. Usavršavala se kod priznatih svjetskih gitarista kao što su Jordi Codina, Zoran Dukić, Joaquin Clerch i drugi.

Bila je dugogodišnji član Zagrebačkog gitarističkog kvarteta. Svoju ljubav prema komornom muziciranju ostvaruje i kroz suradnju sa flautisticom Vlatkom Šplajt s kojom nastupa na tribini Darko Lukić 1998. godine. Te iste godine dobivaju Nagradu rektora Sveučilišta u Zagrebu za posebna postignuća na području glazbene umjetnosti. Surađivala je sa saksofonistom Tomislavom Žužkom i u gitarskom triu Amicorde s Moranom Pešutić i Anđelom Jerkunicom. U želji za malo drugačijim glazbenim izričajem uz Gordanu Šuštić - harmonika i Carmen Stepić - glas, 2005. godine je pokrenula trio "As bruxas fatais" koji je njegovao i izvodio glazbu Latinske Amerike. Trio je s vremenom evoluirao u kvartet uz kontrabas -Ivan Domović i nove članove na harmonici- Ivan Kuruc i na kraju Maja Bandalović, a repertoar je proširen i na njihove autorske skladbe.

Kao gitarski pedagog radi u GŠ "Ferdo Livadić"već više od dvadesest godina, a osam godina je radila i u GŠ Brežice u Sloveniji. Njezini učenici osvajali su nagrade na županijskim i državnim natjecanjima kao solisti i u komornim sastavima, a neki od njih su postali i uspješni diplomirani glazbenici.

02/14/2024 | Nekategorizirano | 0 Comments

Leave a comment