Tomislav Vasilj glazbenu naobrazbu započinje u G.Š Ivana Zajca u klasi prof. Josipa Burjana. Srednju glazbenu školu pohađa u klasi prof. Alemke Orlić u G.Š. B.Berse odakle nakon završenog trećeg razreda upisuje studij gitare na Hochschulle für Musik und darstellende Kunst u Grazu (Austrija). 1998. godine magistrira na istoj ustanovi u klasi prof. Martina Myslivečeka. Usavršavao se na brojnim seminarima istaknutih gitarističkih pedagoga ( A.Pierri, A.Carlevaro, T.Offermann, P.Steidel…)

Od 1999. radi kao profesor gitare na G.Š. Blagoja Berse u Zagrebu gdje njegovi učenici redovito nastupaju u raznim prigodama, a na regionalnim i državnim natjecanjima osvajaju brojne nagrade.

Nastupa samostalno kao i u različitim sastavima.

Od 2003. član je Zagrebačkog gitarističkog kvarteta s kojim je nastupio u preko 20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike ,Afrike i Azije. Kao član spomenutog kvarteta nastupao je sa raznim orkestrima među kojima je i Zagrebačka filharmonija. Kao solist nastupio je na brojnim manifestacijama, a za istaknuti su Varaždinske barokne večeri , Glazbena tribina u Opatiji…

Od 2014. godine član je gitarskog dua Coulé.

Redoviti je član ocjenjivačkih sudova na gitarističkim natjecanjima, a redovito održava i seminare za učenike osnovnih i srednjih škola.

Od 2021. godine umjetnički je suradnik Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje predaje komorno muziciranje.

01/22/2022 | Nekategorizirano | 0 Comments

Leave a comment