Opis predavanja:

Candice Mowbray na zahvalan način publiku vodi kroz razna postignuća i doprinos žena učiteljica, skladateljica i sviračica u povijesti klasične gitare. Počevši od ranog baroka i nastavljajući priču kroz 20. stoljeće, predavanje baca svjetlo na karijere nevjerojatnih žena poput Francesce Caccini, Emilie Giuliani, Madame Sydney Pratten, Vandah Olcott-Bickford, Marie Luise Anido, Ide Presi i Luise Walker. Cilj predavanje je proslaviti karijere izvanrednih gitaristica, te dati širi i dosta inkluzivniji pogled na temu povijesti gitare, a istovremeno i pokrenuti uključenost žena i njihovog rada u programe i izučavanje ovog instrumenta.

Zainteresirani za ovo predavanje mogu ga pratiti putem Zooma, nakon što se prijave za ovaj događaj na sljedećem linku: https://guitarprestisamobor.com/en/tickets/ 

Biografija predavačice:

Candice Mowbray doktorirala je glazbenu umjetnost u izvedbi klasične gitare na Sveučilištu Shenandoah u Virginiji te, osim što je posvećena nastupanju, također je predana poučavanju glazbe više od dvadeset godina na nekoliko sveučilišta i škola. Ima dosta iskustva i kao predavačica, pa su tako Classical Guitar Magazine i The Morning Call njezina predavanja i govore nazvao entuzijastičnim i informativnima.

Održala je predavanja za brojne organizacije uključujući Guitar Foundation of America, Berklee College of Music, Philadelphia Classical Guitar Society, Boulanger Initiative, Ibero-American Guitar Festival, Toronto Guitar Weekend i Marlow Guitar International. U predavanjima se dotiče raznih glazbenih tema i zagovornica je doprinosa žena u povijesti gitare. Prvo predavanje na tu temu održala je 2006. godine kada je , a svoj doktorski rad o legendarnoj francuskoj gitarističkoj virtuozi, Idi Presti, završila je 2012. godine. Njezin CD Reverie, koji uključuje glazbu Ide Presti, časopis Classical Guitar Magazine proglasio je jednim od 10 najboljih CD-ova u 2017. godini, a njezini tekstovi objavljeni su u Soundboard i Prodigies, publikacijama koje izdaje Guitar Foundation of America.

01/30/2022 | Nekategorizirano | 0 Comments

Leave a comment